16 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

El nucli històric de Peralada


Imprescindible la visita al Centre cultural Domènech situat al Claustre de Sant Domènech, monument romànic del segle XIII és l'únic vestigi que queda d'un convent de agustins fundat en la segona meitat del segle XI. El gran atractiu del Claustre són una sèrie de capitells decorats amb escenes bíbliques i profanes.

 
Església de Sant Martí   Torre medieval de l'antiga muralla

 

El símbol de Peralada és el Castell de Peralada, amb dues torres i un merlet molt notables i uns jardins amb arbres centenaris. Aquesta residència antiga dels comtes de Peralada va ser construïda en el segle XIV, i a la fi del segle XVI transformada a palau propietat de Francesc Jofre de Rocaberti després de rebre de Felip III el títol de comte de Peralada. Avui, la propietat és privada i no es pot visitar en la seva totalitat. No obstant això, en una part del castell es troba l'elegant casino, i els jardins romanen oberts al juliol i agost amb motiu del “Festival Internacional de Música de Peralada”. El palau està connectat per una passarel·la al convent gòtic, situat a l'altre costat del carrer.

 
Claustre de Sant Domènech   Una de las portes de la ciutat


A l'altre costat del carrer, es troba l'entrada a el Convent del Carmen amb el Museu del Castell de Peralada. En aquest convent, que va ser construït en el segle XIV en estil gòtic, s'exposa la col·lecció Suqué – Mateu, una de les col·leccions catalanes d'art més importants.

Després, continua en el convent gòtic del monestir que posseïx una important col·lecció d'escultures, principalment provinents del monestir Sant Pere de Rodes i de Besalù.


Castell de Peralada


El museu del Vidre és també molt interessant, un somni de 2.500 obres d'art de vidre, presentada en aparadors. Les parets estan decorades aproximadament per 1000 ceràmiques espanyoles, principalment plats del segle XIV al XIX.


Església de Sant Martí
És una construcció del segle XVIII amb restes romàniques i un campanar gòtic. En l'interior trobem el tresor de la parròquia amb una creu procesional del segle XIV, un calze renaixentista i una exposició de pessebres miniatura dels anys 40.