16 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita a Rupit

Text: Ajuntament de Rupit



És un dels pobles més bells del país, declarat Conjunt Històrico-Artístic, tant per la seva singular orografia, com per la conservació i la qualitat de les edificacions.

Rupit està situat al centre geogràfic del Collsacabra, emmarcat en un paisatge fet a mida per a ser representat en una postal. Els carrers i cases de Rupit, dels segles XVI i XVII, li donen un ambient ancestral i rústic que el fan especialment atractiu. Una de les cases està reproduïda al Poble Espanyol de Barcelona. Un pont penjant, amb peces de fusta en el trespol, sobre la riera, uneix les dues ribes.
 

 
Pont penjant de Rupit   Casa singular a Rupit

 


El castell de Rupit s'aixeca sobre un turonet rocós, representa l'origen de la vila i es va construir pels voltants de l'any mil, substituint el de Fàbregues. Als voltants es van anar construint les cases del poble.

Hi destaquen dues mostres de romànic: en primer lloc, Sant Joan de Fàbregues, situada als afores de Rupit i envoltada d’una extraordinària vista dels límits del Collsacabra amb les Guilleries. En segon lloc, l’església de Sant Llorenç Dosmunts a Pruit, poble annexat a Rupit i compost per masies disseminades al llarg del seu terme, on també hi ha l’església de Sant Andreu.

L'església de St. Miquel Arcàngel del segle XVII és barroca amb elements neoclàssics. Retaule adquirit a Olot el 1878, s.XVII. Campanar de pedra construït entre 1786 i 1869.

 

 


Pont medieval de Can Badaire



El Pont Penjant construït sobre la riera de Rupit, l'any 1945 i reconstruït totalment el 1994, conservant la mateixa estructura original. És un dels atractius emblemàtics de Rupit.

El Pont de can Badaire està Situat al final de la Davallada i sobre la riera de Rupit. Reconstruït el 1983, servia de pas al camí de Rupit a Susqueda.
El Pont de la Sala és un pont medieval sobre la riera de Rupit, situat sota el mas la Sala i en el camí que comunica Rupit amb Cantonigròs.

Del Palau Notarial Soler se'n tenen notícies des del s.XIV. La notaria la regentà la família Soler durant 500 anys. Situada al núm. 12 del carrer del Palau, té una porta principal dovellada amb l'escut de la família Soler.