29 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta dels vins de Lleida

Text: Melània Casajust



El vi va tenir gran importància en les civilitzacions gregues i romanes, aquests últims van practicar la viticultura (ciència de conrear vinyes per produir vi). Per això no és d'estranyar que quan van realitzar la conquesta de la península Ibèrica, la viticultura arribés amb ells per quedar-se.

A la província catalana de Lleida aquest conreu va arrelar amb molta força fins que la plaga de la filoxera va reduir considerablement la seva plantació.
No obstant això, els cellers van apostar per introduir noves varietats de raïm, resistents a la filoxera. I gràcies a l'esforç de tots aquests cellers per reconstruir l'extensió vinícola, avui podem gaudir a Lleida de nombrosos cellers que ofereixen vins tan variats i diferents com a deliciosos.


 

 
     

 


Els cellers que podreu visitar elaboren els seus brous sota la certificació de la Denominació d'Origen Costers del Segre.

 

 



CELLERS QUE US OBREN LES SEVES PORTES

Analec

La nostra bodega guarda en la foscor de les seves parets els caldos que maduren en silenci i guarden l'aroma especial que el paisatge de secà els configura. Ofereix un excel·lent vi fruit d'una terra àrida i seca que fa que els nostres caldos tinguin una graduació alcohòlica destacada.

Casa Pardet

A la Bodega Casa Pardet, elaborem raïm ecològic i biodinàmic, d'ell es fan mostos, vins, vinagres, reserves de collita pròpia i amb DO Costers del Segre. El nostre projecte va començar el 1993 i seguim endavant per divulgar experiències i formes d'agricultura sostenibles.

Castell d’Encús

El celler ha estat el primer en utilitzar en tots els seus processos la transferència calor fred de l'energia geotèrmica i ha estat dissenyat per funcionar per gravetat. La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca.

Vinya els Vilars

Un dels grans secrets de Vinya els Vilars és que produeix només 15.000 litres l’any, una producció limitada que es pot fer tot mimant el vi des de l’arrel fins que arriba a les mans del consumidor final. Vinya els Vilars pertany a la denominació d’origen Costers del Segre. Realitzem visites guiades, per grups grans i petits, amb degustació dels nostres vins.

 



Per gaudir d'un bon vi, no hi ha res millor que un bon menjar. I és que la gastronomia de Lleida és variada i molt rica, amb productes d'excel·lent qualitat sempre amb productes de la seva horta. La cuina de Lleida té personalitat pròpia quan es parla de caragols, carn a la brasa, embotits, cassoles, olles, i fins i tot, més recentment, la cuina de la fruita.

Un bon lloc on es pot gaudir d'aquesta gastronomia és el restaurant restaurante El Llac

 



Un recorregut per la província de Lleida porta a realitzar un viatge entre vinyers, oliveres, ametllers, pinedes i petits pobles medievals. Si bé és una província que basa la seva economia en l'agricultura, la història ha deixat en ella meravellosos edificis que ens mostren històries de segles passats.
I és que Lleida és una província rica en castells, esglésies i monestirs. Cada poble és una petita joia que cal recórrer.