16 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

El nucli històric de Castelló d’Empúries

Text: CapCreus – on line



El nucli antic de Castelló conserva el seu encant medieval i mostra de forma contundent la seva important influència històrica a la regió. No en va el comtat d'Empúries abastava tota la vall de la Muga englobant sota el seu domini fins a 7 convents i enclavaments tan importants com Sant Martí d Empúries.

Actualment el sector econòmic més important és el turisme. Concentrat a escassos quilòmetres de Castelló, en la gran urbanització d'Empuriabrava, constituïx un dels destinacions turístiques més importants de Catalunya.

 
Església Santa Maria   Portada de l'església

 

Castelló d'Empúries posseïx l'església gòtica més important de l'Empordà. Coneguda com la catedral, l'església de Santa Maria de Castelló és un edifici del segle XIV amb un campanar d'estil romànic i una façana gòtica. De tres naus, posseïx un portal en el qual es representa esculpits als dotze apòstols al costat d'altres temes. L'altar major és una obra mestra de Vicenç Borràs (1.485) de pedra i alabastre i que narra la vida de Jesús.

També alberga un dels òrgans més importants de Catalunya construït en el segle XVIII per Juan Pedro Cavaillé a l'estil francès, capaç de fer sonar 59 registres diferents distribuïts sobre 4 teclats es troba actualment en procés de restauració.

Altres elements arquitectònics destacables són l'Ajuntament d'estil gòtic (s.XV) i un pont gòtic sobre el riu la Muga.

 
Una altra vista de la plaça de l'església   Església renaixentista

 

La gran festa medieval “Terra de Trobadors” se celebra cada 11 de Setembre i el seu cap de setmana posterior, durant la qual poden admirar-se les representacions de tornejos de cavallers, artesania, i diferents oficis medievals.

Castelló d'Empúries és un enclavament estratègic per a aquell que desitgi conèixer la regió. Situat en un punt cèntric i bé comunicat poden fer-se excursions amb facilitat a Roses, Figueres, Perelada, Cadaqués, el Parc Natural dels Aigüamolls, Les Ruines d’Empúries etc...

 
Un dels trams de l'antiga muralla   Detalls romànics en una de les cases