16 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita a Arbúcies

Text: Diputació de Barcelona



Visita a Arbúcies

La vila d’Arbúcies es situa en un paratge de gran bellesa, al bell mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, declarada zona de protecció d’espais d’interès natural.

Això fa que el nostre municipi gaudeixi d’una diversitat botànica i faunística excepcional que permet al visitant ser testimoni, en pocs quilòmetres, de paisatges típicament mediterranis fins a uns de subalpins a les Agudes.


Vista d'Arbúcies

 


Aigua, font de riquesa
Un altre element natural molt destacable és l’aigua: al llarg del territori trobem una gran quantitat de fonts, rierols i rieres, entre les que destaca el naixement de la riera d’Arbúcies, principal afluent del riu Tordera.

L’aigua és una font de riquesa natural i també comercial ja que al nostre terme municipal hi ha quatre plantes d’envasament d’aigua prou conegudes en el nostre país. Arbúcies ha apostat clarament per potenciar l’aigua com un element que cal preservar pels seus usos i qualitat.

 


Riera d'Arbúcies

 


L'aigua es manifesta amb una gran quantitat de fonts en destaca Maria Negre, Font de les Pipes, Font del Ferro ... i salts d'aigua com el Salt de la Dona d'Aigua, que ha donat lloc a la llegenda de la dona d'aigua.

Arbre centenari
El nucli urbà d'Arbúcies està ple de racons i indrets per descobrir, com la Plaça de la Vila, presidida pel monumental plàtan, de més de 100 anys, plantat en motiu de la primera república, carrers pintorescos —el Sorrall, Magnes, Pietat i el Castell— i construccions modernistes, com l'antiga Granja Royal del carrer Francesc Camprodon, que destaca pels esgrafiats de la façana.

 


L'arbre centenari de la plaça

 


Una passejada pels carrers de la vila també us permetrà descobrir les típiques bombes d'aigua, unes fonts que bombegen l'aigua a través d'un eix manual. A més, en tot el terme municipal trobarem un gran nombre de fonts, ubicades en un entorn tranquil i feréstec.

A l'atractiu de la població, cal afegir l'ampli ventall d'activitats que ofereix als visitants: excursions a peu o en bicicleta, espectacles, cultura...