16 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita al nucli medieval d'Hostalric


En aquesta població situada en un punt estratègic, dalt d'un turó que domina el més tradicional dels camins cap a França, s'hi construí al s. XI el castell per ordre dels Cabrera, com a punt fort de la línia de defensa del seu vescomtat, convertint així la vila en la capital administrativa d'aquest.

Les fortificacions que podem veure avui en dia han estat modificades i reconstruïdes durant els diversos episodis bèl·lics de què fou escenari. L'aspecte actual del castell correspon a la reconstrucció del s. XVIII.
 

 
Torre dels Frares   Torre Ararà

 


Actualment, es conserva la major part de la seva estructura, especialment el sistema defensiu. Pel que fa a les dependències internes, després d'una restauració passaren a ser un restaurant. Al castell encara romangué una guarnició militar fins al s.XX, i l'any 1963 va ser declarat Monument Històric Artístic Nacional.

La vila compta amb 600 metres de recinte emmurallat, amb vuit torres cilíndriques.


Torre dels frares

Destaca a l'extrem més oriental la torre dels Frares, que controlava l'entrada a la vila.

Va ser construïda pels àrabs en el segle XII. Es tracta d'una alta torre de planta circular amb accès en altura. Li diuen "dels Frares" en record del convent de mínims que havia a la vila entre els segles XVII i XIX.

 

 


Muralla d'Hostalric



Es troba en acceptable estat de conservació, ha estat restaurada i consolidada. S'ha col·locat una escala exterior que permet l'accés a l'interior de la torre. Pot visitar-se tant l'exterior com l'interior.

Al costat s'hi construí el convent de Sant Francesc, actualment la Casa de la Vila.