15 de Maig de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Passarel·les de Montfalcó

Text: www.mujeresnomadas.com



Aquest camí no és apte per a persones amb vertigen i es recomana utilitzar un cotxe de suport. El recorregut està integrat dins el catàleg de Camins Naturals d'Espanya, disposa de la senyalització i seguretat adequada. La ruta està composta per dos camins:

  1. El camí natural de Montfalcó al Congost de Mont-rebei inaugurat el juny de 2013.
  2. El tram del GR 1 que travessa el Congost de Mont-rebei per terres lleidatanes.

 

El camí salva dos farallons rocosos mitjançant una sèrie d'estructures adossades a la paret de la roca amb elements metàl·lics que permeten instal·lar dues passarel·les de vianants d'escales de fusta d'uns 80 cm d'amplada amb barana de sirga com un element de seguretat addicional.

El recorregut s'inicia a l'alberg de Montfalcó, anomenat Casa Batlle, al qual es pot accedir amb vehicle des Viacamp. Aquí comença el camí natural que en el seu inici coincideix amb un sender interpretat, el qual conté informació sobre la fauna i la flora del lloc. En arribar a la font de Montfalcó, el sender continua perdent alçada entre la pineda.

A prop de les ribes de l'embassament de Canelles, el camí salva una imponent muralla rocosa gràcies a una primera passarel·la de fusta ancorada a la roca que salva 33 metres. Poc després es puja una segona muralla de roca, aquesta es supera per un segon tram de graons i passarel·les de fusta que permeten salvar la verticalitat de la paret.

El descens porta al Congost de Siegué, un pas estret on un pont penjant permet connectar les dues ribes del riu Noguera Ribagorçana, unint Aragó i Catalunya.

El camí natural ascendeix de nou per enllaçar amb el GR 1, aquest des Corçà i Àger es dirigeix ??a l'aparcament de la Masieta i a Pont de Montanyana (el trajecte dura aproximadament 1 h 30 minuts des de Montfalcó).

La nostra ruta pren el GR 1 en direcció nord per endinsar-se en l'impressionant congost o Congost de Mont-rebei a través d'un atractiu i vertiginós camí que durant gairebé dos quilòmetres, transcorre per parets de roca de més de 500 m d'alçada. Acabat el congost, l'itinerari finalitza a l'arribar a l'aparcament de La Masieta, al qual s'accedeix amb vehicle des de Pont de Montanyana.

Fitxa Tècnica

  • Horari: 3 Hores
  • Dificultat: Mitjana
  • Desnivell de pujada: 390 m
  • Desnivell de baixada: 635 m
  • Distància horitzontal: 8 km
  • Tipus de recorregut: Només anada.